Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ;

Εν όψει όλων των καταστάσεων που δυστυχως συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με εμάς τα παιδιά των STAGE θα θέλαμε να καταθέσουμε την αποψή μας σχετικά με το δυσάρεστο αυτό θέμα που ταλανίζει εμάς, τις οικογενειές μας αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ακούγοντας κάποιος STAGE δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Και εμείς στην αρχή δεν ξέραμε αλλά ΜΑΘΑΜΕ!!!!! Τα προγράμματα STAGE (προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας) τα οποία παρεπιπτόντως ξεκίνησαν το 1996 (ΦΕΚ 2434/1996) εξυπηρετούσαν το σκοπό της μαθητείας αλλά μόνο στα ΧΑΡΤΙΑ!!!!! Στην πραγματικότητα μόνο μαθητεία δεν ήταν και εξακουλουθεί να μην είναι. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, τί ακριβως κανουμε; Η ειλικρινής απάντηση που όσοι σχετίζονται με τα STAGE μπορεί να δωθεί είναι ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ. Είναι δυνατόν να υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται πάνω απο 2-3 χρόνια και να κάνουν μαθητεία; Άρα πως γίνεται ακόμα να μιλάμε για μαθητεία;
Μάλλον τα παιδια των STAGE του 1999 (Ν 2738/99) ήταν τα παιδιά ένος ανώτερου Θεού και μάλιστα με υπογραφή του τότε Υπ. Εξωτερικών και σημερινού ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βέβαια τα καλά δεν σταματάνε εδώ γιατί το ίδιο συνέβει και το 2000 (Ν2839/2000) και το καλύτερο ακολούθησε με την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ STAGE ΠΡΙΝ ΤΟ 2004.
Πρέπει λοιπόν να μπεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Μα έχουν κολλήσει την λεζάντα (γαλάζια παιδιά, πορτοφολάδες κ.α) και το μόνο που ζητάνε είναι την πλήρη εξοντωσή μας, και αυτό γιατι με κάποιο τρόπο πρέπει να μπούν άλλοι στις θέσεις μας. Αυτό βέβαια αποδείχτηκε με τα λόγια του κ. Ραγκούση που εξέφρασε στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Eργαζομένων STAGE ότι πρόκειται για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το ηθικό συμπέρασμα που εκμαιευτηκε απο τον ίδιο είναι το εξής: Δεν είμαστε ΠΡΑΣΙΝΟΙ, και δεν ανήκουμε στην παράταξή του. Μάλλον κάποιος μας κάνει πλάκα, λές και ζούμε στην εποχή που αν ήσουν χριστιανός κατέληγες στην λεγεωνα με τα θηρία!
Φτάνει πια. Καιρός να σταματήσει αυτή η κοροιδία. Φαίνεται ότι η αξιοκρατία είναι μια λέξη που την ανακάλυψε κατα τύχη η σημερινη αδιάφθορη κυβέρνηση στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της!Συνηρμικά μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως είναι δυνατον μέσα σε μια δεκαετία η ίδια κυβέρνηση που ανακάλυψε αυτά τα προγράμματα μαθητείας, σήμερα, εν έτη 2009 να τα καταργεί;;;;;;;;;;;
Η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής ταυτοτητας. Αυτό θα έπρεπε ένα κόμμα όπως αυτό του Π.Α.Σ.Ο.Κ που ανήκει στον χώρο του σοσιαλισμού να το γνωρίζει καλύτερα απο όλους εμάς τους νέους που δεν γνωρίζουμε απο αγώνες!!!!!!!!!!
Είμαστε νέοι με οράματα, ιδέες, όνειρα και φιλοδοξίες. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή που μας ανάγκασε να υποκύψουμε στον θεσμό των STAGE. Έχουμε προσόντα τυπικά και ουσιαστικά, και αυτό φάνηκε απο την πρώτη ημέρα στις υπηρεσίες μας. Όλοι ξέρουμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι δεν μας ξεχωρίζουν απο το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό. Όμως εμείς καταλαβαίνουμε και νιώθουμε την διαφορά στον μισθό (480 ευρω), χωρίς ασφάλεια, χωρίς ένσημα, χωρίς επιδόματα χωρίς τίποτα.
Υποσχέσεις, υποσχέσεις, λόγια λόγια λόγια.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τις απραγματοποίητες και βαρύγδουπες δηλώσεις.
Άραγε αυτή η κυβέρνηση που το προεκλογικό της σύνθημα ήταν και εξακολουθεί να ισχύει ( ο πολίτης μπροστά ) ξέχασε ότι είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της χώρας και κατ΄επέκταση ενεργοί ψηφοφόροι; Ο πολίτης πού είναι τώρα;
Θα έπρεπε να θυμάται η κυβέρνηση της 4/10/09 ότι η οργή λαού είναι μεγάλη, ενίοτε γίνεται σκληρή και ότι τα αξιώματα και οι μεγάλες καρέκλες έρχονται και παρέρχονται . Επίσης το Π.Α.Σ.Ο.Κ. θα πρέπει να χαίρεται που η λαική εντολή του έδωσε τεράστιο προβάδισμα στο τιμόνι αυτής της τόσο ταλαιπωρημένης και λαβωμένης χώρας, αλλα να θυμάται ότι μπορεί να χάσει τα πάντα.
Δίνουμε υπόσχεση όλοι μας πως η νέα κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, έτσι για να είμαστε πρώτα εμείς οι πολίτες και μετά να ακολουθούν αυτοί. Μόνοι μας καλούμαστε να παλέψουμε με όλους και με όλα! Εξάλλου εμείς τα παιδιά των STAGE γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να παλεύεις, να μάχεσαι και να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν.
Η θεωρία της αξιοκρατίας έχει γίνει μια απολογητική για κάθε λογής απόφαση εναντίον μας. Θέλουμε και εμείς αλλαγές και όχι μπαλώματα εις βάρος μας, αλλαγές ουσιαστικές, αλλαγές δίκαιες.
Τέλος όπως έχει πεί και ένας άγνωστος στην Γαλλική Επανάσταση: Ο ισχυρός και ο μεγάλος φαίνεται έτσι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί! Ώρα δεν είναι λοιπόν να σηκωθούμε?????

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1 σχόλιο:

EFI είπε...

ETSI PES TA GIA NA MIN KSEXNIEMASTE