Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης εργαζομένων με προγράμματα Stage στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Εκδικάστηκε στις 27/11/2009 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την διαδικασία των Εργατικών Διαφορών, η πρώτη αγωγή των εργαζομένων με προγράμματα stage, στο ΙΚΑ, με την οποία οι συμβασιούχοι διεκδικούν την αναγνώριση των συμβάσεών τους ως συμβάσεων εργασίας και, μάλιστα αορίστου χρόνου, λόγω κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών του φορέα, στο οποίο εργάζονται.

Πληρεξούσια δικηγόρος των εργαζομένων ήταν η κ.Τσίπρα ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ως εκπρόσωπος η Επικεφαλής Συντονιστικής του Stage του Ι.Κ.Α. και μέλος στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Stage, κ. Ίρις Σένσαχιν- Μπαντέμ.

Με πλήρη και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα εκτέθηκε αναλυτικά το πρόβλημα των εργαζομένων, αναπτύχθηκε η πραγματική και νομική κατάσταση της ομηρείας, την οποία βιώνουν και διατυπώθηκαν όλες οι παράμετροι των συνεπειών της απολύσεως τους από την εργασία τους.

Κατόπιν όλων αυτών περιμένουμε με αισιοδοξία την έκδοση της απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζουμε, ότι αν και η Δικαιοσύνη είναι τυφλή μπορεί να σκύψει με ανθρωπιά και ν’αφουγκραστεί τα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: